Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Az én nutellás fánkom

hsysy receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6074-hsysy
Az én nutellás fánkom
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 1/2 Rama
  • 1 csomag élesztő
  • kb.15 dkg cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 4 tojássárgája
  • csipet só
  • tej (ízlés szerint)
  • mazsola

Tötlekének

  • Nutella
  • lekvár
  • Puding
hsysy hsysy receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt kevés tejben felfuttatom. A lisztet a vajjal elmorzsolom. A lisztes keverékhez teszem a 4 tojás sárgáját, a mazsolát, a kétféle cukrot és a csipetnyi sót. Miután az élesztő felfutott, azt is a lisztes keverékhez teszem. A tésztát elkezdem dagasztani, és lassanként adom hozzá a tejet. Annyit tej kell bele, hogy sűrű nokedli tészta állagot kapjunk. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és hólyagos lesz.
Ezután fél óra alatt megkelesztjük. Ha megkelt, két részre osztjuk, kinyújtjuk. A szaggató formával kijelöljük a fánkocskák helyét, majd Nutellát rakunk a körök közepére. Ezután kinyújtjuk a tészta másik felét is, és az előzőleg kinyújtott tésztára tesszük. Mivel a Nutella kidudorodik, fogjuk látni, hogy kell szaggatni a tésztát. Szaggatás után 15 percet pihentetjük, bő olajban kisütjük.
A maradék tésztát nem töltjük meg, csak sütés után: Mielőtt olajba tesszük, lyukat vágunk bele az ujjunkkal, és úgy sütjük ki. Sütés után tetszőleges töltelékkel töltjük: lekvár, puding.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!