Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Az én nutellás fánkom

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Az én nutellás fánkom

1 kg liszt
1/2 Rama
1 csomag élesztő
kb.15 dkg cukor
4 tojássárgája
csipet só
tej (ízlés szerint)
mazsola

Tötlekének:

Nutella
lekvár
Puding
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt kevés tejben felfuttatom. A lisztet a vajjal elmorzsolom. A lisztes keverékhez teszem a 4 tojás sárgáját, a mazsolát, a kétféle cukrot és a csipetnyi sót. Miután az élesztő felfutott, azt is a lisztes keverékhez teszem. A tésztát elkezdem dagasztani, és lassanként adom hozzá a tejet. Annyit tej kell bele, hogy sűrű nokedli tészta állagot kapjunk. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és hólyagos lesz.
Ezután fél óra alatt megkelesztjük. Ha megkelt, két részre osztjuk, kinyújtjuk. A szaggató formával kijelöljük a fánkocskák helyét, majd Nutellát rakunk a körök közepére. Ezután kinyújtjuk a tészta másik felét is, és az előzőleg kinyújtott tésztára tesszük. Mivel a Nutella kidudorodik, fogjuk látni, hogy kell szaggatni a tésztát. Szaggatás után 15 percet pihentetjük, bő olajban kisütjük.
A maradék tésztát nem töltjük meg, csak sütés után: Mielőtt olajba tesszük, lyukat vágunk bele az ujjunkkal, és úgy sütjük ki. Sütés után tetszőleges töltelékkel töltjük: lekvár, puding.
Az én nutellás fánkom

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!