Receptek



Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények
Hozzávalók
- 1 kg liszt
- 1/2 Rama
- 1 csomag élesztő
- kb.15 dkg cukor
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 4 tojássárgája
- csipet só
- tej (ízlés szerint)
- mazsola
Tötlekének
- Nutella
- lekvár
- Puding
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt kevés tejben felfuttatom. A lisztet a vajjal elmorzsolom. A lisztes keverékhez teszem a 4 tojás sárgáját, a mazsolát, a kétféle cukrot és a csipetnyi sót. Miután az élesztő felfutott, azt is a lisztes keverékhez teszem. A tésztát elkezdem dagasztani, és lassanként adom hozzá a tejet. Annyit tej kell bele, hogy sűrű nokedli tészta állagot kapjunk. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és hólyagos lesz.
Ezután fél óra alatt megkelesztjük. Ha megkelt, két részre osztjuk, kinyújtjuk. A szaggató formával kijelöljük a fánkocskák helyét, majd Nutellát rakunk a körök közepére. Ezután kinyújtjuk a tészta másik felét is, és az előzőleg kinyújtott tésztára tesszük. Mivel a Nutella kidudorodik, fogjuk látni, hogy kell szaggatni a tésztát. Szaggatás után 15 percet pihentetjük, bő olajban kisütjük.
A maradék tésztát nem töltjük meg, csak sütés után: Mielőtt olajba tesszük, lyukat vágunk bele az ujjunkkal, és úgy sütjük ki. Sütés után tetszőleges töltelékkel töltjük: lekvár, puding.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!