Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt csöröge

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt csöröge

85 dkg liszt
1 kiskanál só
20 dkg margarin
3 dl tej
3 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
1 dl tejföl
3 tojássárgája
1 tojás
Olaj a sütéshez

Tálaláshoz:

ízlés szerint lekvár
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összevegyítjük a sóval. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. A tejet megmelegítjük, elkeverünk benne egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, s felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, belerakjuk a tejfölt, tojássárgákat, az egész tojást. Ráöntjük az élesztős-cukros tejet, dagasztjuk. Akkor lesz jó a tésztánk, ha elválik az edény falától! Kb. 1 órát kelesztjük. Majd lisztezett gyúrótáblán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Ferdén 5-6 cm közti csíkokra vágjuk, majd ellenkező irányban szintén ferdén csíkozzuk. Rombuszokat kapunk. Ezek közepét hosszában kicsit bevágjuk. Az így keletkezett résen a rombuszok egy sarkát áthúzzuk. Megsütjük olajban. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kelt csöröge

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!