sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi fánk boszorkányhabbal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Farsangi fánk boszorkányhabbal

500 gramm liszt
2 dl tej
4 gramm élesztő
50 gramm cukor
5 darab tojássárgája
60 gramm olvasztott vaj

a boszorkányhabhoz:

5 darab tojásfehérje
5 darab sült édes alma
5 csapott kávéskanál cukor
pirított mandula vagy dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A konyha legyen egyenletesen meleg, óvakodjunk a huzattól. Készítsük elő a pihenő helyet, lehet ez liszttel behintett abrosz is, ha a deszkán nem fér el az összes. Mindig takarjuk be, mert kiszárad a felülete. Az olajba a felhevítés után egy pici darabot tegyünk és ellenőrizzük a hőt.

Elkészítés

A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt meg a cukrot. Meleg helyen felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést nyomunk kézzel és ebbe öntjük az elhabart sárgákat, az élesztőt, a langyos vajat és egy csipet sót. A maradék tejjel lágy tésztát készítünk, amit az összezárt ujjaink hegyével hólyagosra verünk a tál oldalán. Melegben a duplájára kelesztjük kb. fél óra alatt. Liszttel hintett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk a sodrófával. 5-6 centis köröket szúrunk ki belőle, minél jobban kihasználva a tésztát. A maradékot összegyúrjuk és karikákat vagy ismét köröket készítünk belőle. A deszkán letakarva kelesztjük még 20 percig.
Fritőzben vagy bő olajban a tűzhelyen sütjük mindkét oldalát kb. 1-1 percig, amíg aranybarna nem lesz, Mindig a felső oldala kerül először az olajba, a közepét a hüvelyk és mutató ujjunkkal kissé nyomjuk össze, mikor felemeljük. Papírra szedjük és leitatjuk az olajat.

Alternatív elkészítés

A boszorkányhabhoz a tojások fehérjét verjük fel gőz fölött a cukorral. Ebbe kerül a sült alma kikapart, puha húsa, amit kis citromlével tehetünk pikánssá. Kelyhekben, mandulával megszórva adjuk asztalra. A karika alakúakat felfűzzük és fahéjas cukorszirupba mártjuk, majd felfüggesztve szikkasztunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!