Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fánk

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Fánk
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 80 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1/2 l tej
  • 2 ek. cukor
  • csipet só
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Elkészítés

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Ha kevés időnk van, akkor a tálból rögtön kis golyókat formálunk, és forró olajban megsütjük.
Ha több időnk van, akkor lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk. 10-15 percet hagyjuk pihenni, majd forró olajban megsütjük. Ekkor szalagos fánkot kapunk!

Tálalás

A képen látható tál, fele adagból készült és a gyors verzióval! Mi baracklekvárral szoktuk enni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Tölthetjük is!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!