Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bécsi fánk

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bécsi fánk

50 dkg liszt
8 dkg kristálycukor
4 dkg élesztő
8 dkg Rama
fél dkg só
1 db egész tojás
3 tojássárgája
3 dl tej
1 ek. rum
1 citrom reszelt héja
sárgabaracklekvár
porcukor
olaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet kissé fölmelegítjük, (be szoktam dobni a mikróba picit) a tej felében feloldjuk az élesztőt, majd a meleg liszt közepébe öntjük és kevés liszttel puha kovászt készítünk, majd meleg helyen konyharuhával letakarva húsz percig pihentetjük. Közben a maradék tejben elkeverjük a cukrot, Ramát, sót, vaníliás cukrot és a rumot. Amikor a kovász felületén széles repedések keletkeztek, összedolgozzuk a citromhéjjal, tojással, és a maradék hozzávalókkal és addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Utána fél óráig letakarva, meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy kb. 7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A fele körök közepébe egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd egy másik körrel beborítjuk, a széleit lenyomkodjuk. Letakarva fél órát kelesztjük, majd forró olajba téve aranysárgára sütjük. Lyukas kanállal kiszedve lecsöpögtetjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Bécsi fánk Bécsi fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!