Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bécsi fánk

negerne receptje https://www.sutnijo.hu/profil/7711-negerne
Bécsi fánk
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg kristálycukor
  • 4 dkg élesztő
  • 8 dkg Rama
  • fél dkg só
  • 1 db egész tojás
  • 3 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 1 ek. rum
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • sárgabaracklekvár
  • porcukor
  • olaj a sütéshez
negerne negerne receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet kissé fölmelegítjük, (be szoktam dobni a mikróba picit) a tej felében feloldjuk az élesztőt, majd a meleg liszt közepébe öntjük és kevés liszttel puha kovászt készítünk, majd meleg helyen konyharuhával letakarva húsz percig pihentetjük. Közben a maradék tejben elkeverjük a cukrot, Ramát, sót, vaníliás cukrot és a rumot. Amikor a kovász felületén széles repedések keletkeztek, összedolgozzuk a citromhéjjal, tojással, és a maradék hozzávalókkal és addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Utána fél óráig letakarva, meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy kb. 7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A fele körök közepébe egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd egy másik körrel beborítjuk, a széleit lenyomkodjuk. Letakarva fél órát kelesztjük, majd forró olajba téve aranysárgára sütjük. Lyukas kanállal kiszedve lecsöpögtetjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!