Túróval töltött fánk
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Továbbá:
Elkészítés
Elkészítés
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szoba-hőmérsékletű margarint, és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót egy villával áttörjük, beleütjük a tojást, beleszórjuk a cukrokat, belereszeljük a citrom héját, összeforgatjuk.
A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
Egy közepes méretű, lisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden második korong közepére teszünk egy púpos teáskanál tölteléket.
A szélét lekenjük vízzel, és rátesszük a fedelét, majd a szélét kicsit lenyomkodjuk.
Hagyjuk kelni kb. 45 percet.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat.
Közepes lángon, óvatosan karamell barnára sütjük mindkét oldalát.
Vigyázzunk, mert hamar sül.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tálalás
22 db fánk lett ebből az adagból.
Tárolás
Túróval töltött fánk
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Továbbá:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szoba-hőmérsékletű margarint, és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót egy villával áttörjük, beleütjük a tojást, beleszórjuk a cukrokat, belereszeljük a citrom héját, összeforgatjuk.
A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
Egy közepes méretű, lisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden második korong közepére teszünk egy púpos teáskanál tölteléket.
A szélét lekenjük vízzel, és rátesszük a fedelét, majd a szélét kicsit lenyomkodjuk.
Hagyjuk kelni kb. 45 percet.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat.
Közepes lángon, óvatosan karamell barnára sütjük mindkét oldalát.
Vigyázzunk, mert hamar sül.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tálalás
22 db fánk lett ebből az adagból.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?