Fánk
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Addig a lisztet kimérem egy tálba, hozzáteszem a 3 evőkanál porcukrot, a tojássárgájával elkevert csipet sót, és a megolvasztott margarint, majd a megkelt élesztőt a tejjel, és jól összegyúrom.
1 órán át kelesztem, majd 1 cm-re nyújtom, félbe hajtom, és finoman még egyszer kinyújtom. Így lesz szalagos. Ezután kiszaggatom. (linzer szaggatóm van, ezért ezzel szaggattam) Így, hogy kiszaggattam, fél órát pihentettem, és ezután sütöttem ki forró olajban.
A pudingot a cukorral megfőztem a tejben, és ezt töltöttem bele a kisült fánkokba, egy hablabda segítségével.
A tetejére a csokit pedig úgy, hogy a kakaóport a vízzel felforraltam, majd a fánk tetejére kentem, és megszórtam az egyiket színes tortadarával, a másikat kókuszreszelékkel.
Tálalás
Fánk
Hozzávalók
Tészta:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Addig a lisztet kimérem egy tálba, hozzáteszem a 3 evőkanál porcukrot, a tojássárgájával elkevert csipet sót, és a megolvasztott margarint, majd a megkelt élesztőt a tejjel, és jól összegyúrom.
1 órán át kelesztem, majd 1 cm-re nyújtom, félbe hajtom, és finoman még egyszer kinyújtom. Így lesz szalagos. Ezután kiszaggatom. (linzer szaggatóm van, ezért ezzel szaggattam) Így, hogy kiszaggattam, fél órát pihentettem, és ezután sütöttem ki forró olajban.
A pudingot a cukorral megfőztem a tejben, és ezt töltöttem bele a kisült fánkokba, egy hablabda segítségével.
A tetejére a csokit pedig úgy, hogy a kakaóport a vízzel felforraltam, majd a fánk tetejére kentem, és megszórtam az egyiket színes tortadarával, a másikat kókuszreszelékkel.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?