Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Fánk

50 dkg liszt
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
5 dkg cukor
4 dl tej
csipet só
7 dkg RAMA

Cukormáz:

10 dkg porcukor
1 citrom leve
ételszínezék (ha színes cukormázat szeretnénk)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt 2 dl cukros tejben megkelesztjük.
A lisztet összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a vajat előtte megolvasztjuk.
Jól kidolgozzuk, a maradék tejjel. Kelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval, 10 percig pihenni hagyjuk. Ezután forró olajban mindkét felét megsütjük.
Cukormázhoz a porcukrot citromlével gépi habverővel jól összedolgozzuk, beletesszük az ételszínezéket, majd a fánkokra kenjük.
Fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!