Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fánk

Erika01 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/8236-erika01
Fánk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • csipet só
  • ½ cs Dr. Oetker Vanillincukor
  • 7 dkg RAMA

Cukormáz

  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • ételszínezék (ha színes cukormázat szeretnénk)
Erika01 Erika01 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt 2 dl cukros tejben megkelesztjük.
A lisztet összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a vajat előtte megolvasztjuk.
Jól kidolgozzuk, a maradék tejjel. Kelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval, 10 percig pihenni hagyjuk. Ezután forró olajban mindkét felét megsütjük.
Cukormázhoz a porcukrot citromlével gépi habverővel jól összedolgozzuk, beletesszük az ételszínezéket, majd a fánkokra kenjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!