Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fánk

merline receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1434-merline
Fánk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 3,5 dkg élesztő
  • 3,5 dl langyos tej (kb.)
  • 4 ek. cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 kk. só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 7 dkg margarin
merline merline receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet egy tálba rakjuk, az élesztőt 1 dl cukrozott langyos tejbe morzsoljuk. A felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, belekerül a maradék cukor, tojások sárgája, a só, a reszelt citromhéj.
Elkezdjük összedolgozni, és közben beledolgozzuk a maradék langyos tejet, majd az olvasztott margarint. Kb. 6-8 percig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz. Majd kb. 45 percig kelesztjük meleg helyen, amíg a duplájára nem dagad. Ezután deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, kb. másfél ujjnyira lapítjuk, és 8 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk. A deszkán is kelesztjük 25 percet. Az egyik oldalukat kissé benyomjuk, (ez kerül az olajban alulra) majd közepesen forró olajba rakjuk. Az edényt lefedjük, és kb. másfél percig így sütjük. A fedőt levesszük, a fánkokat megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük fedő nélkül a másik oldalát is. Kiszedjük a megsült fánkokat, porcukorral megszórjuk.
Lekvárral kínálhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!