Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Fánk

60 dkg liszt
3,5 dkg élesztő
3,5 dl langyos tej (kb.)
4 ek. cukor
4 db tojássárgája
1 kk. só
1 db citrom reszelt héja
7 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba rakjuk, az élesztőt 1 dl cukrozott langyos tejbe morzsoljuk. A felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, belekerül a maradék cukor, tojások sárgája, a só, a reszelt citromhéj.
Elkezdjük összedolgozni, és közben beledolgozzuk a maradék langyos tejet, majd az olvasztott margarint. Kb. 6-8 percig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz. Majd kb. 45 percig kelesztjük meleg helyen, amíg a duplájára nem dagad. Ezután deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, kb. másfél ujjnyira lapítjuk, és 8 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk. A deszkán is kelesztjük 25 percet. Az egyik oldalukat kissé benyomjuk, (ez kerül az olajban alulra) majd közepesen forró olajba rakjuk. Az edényt lefedjük, és kb. másfél percig így sütjük. A fedőt levesszük, a fánkokat megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük fedő nélkül a másik oldalát is. Kiszedjük a megsült fánkokat, porcukorral megszórjuk.
Lekvárral kínálhatjuk.
Fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!