Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Farsangi (szalagos) fánk

Ibi53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/15403-ibi53
Farsangi (szalagos) fánk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 kk. só (csapott)
  • 1 kanál rum

Ezenkívül

  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
  • baracklekvár a tálaláshoz
Ibi53 Ibi53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és kevés langyos tejjel.
Az átszitált liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk.
A tésztát, letakarjuk és másfélszeresére kelesztjük.

A megkelt tésztát liszttel hintett nyújtódeszkára tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ezután kiszaggatjuk, és langyos helyen letakarva még egy 1/2 órát kelesztjük.
Bő forró olajba sütjük, lefedve kb. 2 percet, majd átfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. Így lesz szalagos a fánk (középen fehér csíkos).
Sütőrácsra vagy papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk, és megszórjuk porcukorral.

Tálalás

Házi gyümölcslekvárral tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!