Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseh fánk/ Tarkedli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Cseh fánk/ Tarkedli

30 dkg liszt
5 dl tej vagy növényi tej
2 tojás
1 kk. só
2 ek. méz
3 dkg friss élesztő
olaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Szükség van hozzá 1 tarkedli sütőre (tükörtojás sütőre)

Elkészítés

A tej felét megmelegítjük és hozzákeverjük a mézet, az élesztőt. A langyos tejben felfuttatjuk majd a liszttel, maradék tejjel és a tojással jól elkeverjük. (folyósabb tésztát kapunk) letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. A tarkedli sütő mélyedéseibe egy-egy mokkáskanálnyi étolajat cseppentünk, és közepes hőfokon, lassan felhevítjük.
A tésztából teszünk a mélyedésekbe annyit, hogy majdnem a peremükig megteljenek. 2-3 perc múlva megfordítjuk, lassan sütjük mindkét oldalát, aranybarnára.
Lekvárral, fahéjas cukorral vagy vanília öntettel is tálalható.

Tálalás

24 db
Cseh fánk/ Tarkedli Cseh fánk/ Tarkedli Cseh fánk/ Tarkedli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!