Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cseh fánk/ Tarkedli

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Cseh fánk/ Tarkedli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

Szükség van hozzá 1 tarkedli sütőre (tükörtojás sütőre)

A tej felét megmelegítjük és hozzákeverjük a mézet, az élesztőt. A langyos tejben felfuttatjuk majd a liszttel, maradék tejjel és a tojással jól elkeverjük. (folyósabb tésztát kapunk) letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. A tarkedli sütő mélyedéseibe egy-egy mokkáskanálnyi étolajat cseppentünk, és közepes hőfokon, lassan felhevítjük.
A tésztából teszünk a mélyedésekbe annyit, hogy majdnem a peremükig megteljenek. 2-3 perc múlva megfordítjuk, lassan sütjük mindkét oldalát, aranybarnára.
Lekvárral, fahéjas cukorral vagy vanília öntettel is tálalható.

Tálalás

24 db

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!