Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cseh fánk/ Tarkedli

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Cseh fánk/ Tarkedli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

Szükség van hozzá 1 tarkedli sütőre (tükörtojás sütőre)

A tej felét megmelegítjük és hozzákeverjük a mézet, az élesztőt. A langyos tejben felfuttatjuk majd a liszttel, maradék tejjel és a tojással jól elkeverjük. (folyósabb tésztát kapunk) letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. A tarkedli sütő mélyedéseibe egy-egy mokkáskanálnyi étolajat cseppentünk, és közepes hőfokon, lassan felhevítjük.
A tésztából teszünk a mélyedésekbe annyit, hogy majdnem a peremükig megteljenek. 2-3 perc múlva megfordítjuk, lassan sütjük mindkét oldalát, aranybarnára.
Lekvárral, fahéjas cukorral vagy vanília öntettel is tálalható.

Tálalás

24 db

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató