Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fánk

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fánk

50 dkg finomliszt
2,5 dkg friss élesztő
4 dl langyos tej
6 dkg porcukor
6 dkg lágy vaj, vagy zsír
3 tojássárgája

A sütéshez:

olaj

fogyasztáshoz:

porcukor
sárgabaracklekvár
csokoládé öntet
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A liszthez belemorzsolom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval jól összekeverem és megdagasztom. Letakarom és meleg helyen kb. 30 perc alatt meg kelesztetem.
Ha megkelt kb. ujjnyi vastagra nyújtom egy pohárral, kiszaggatom. Letakarva, kb. fél órát még kelesztem.
Az olajat felhevítem, a fánkok tetejét középen az ujjammal benyomom, és a benyomott felével lefelé tettem a forró olajba. Lefedve sütöm, majd megfordítom, és már nem teszem rá a fedőt. Kiszedem az olajból és lecsöpögtetem.

Tárolás

Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!