Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cronut, az új őrület

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Cronut, az új őrület

60 ml tej
65 ml víz (meleg)
6 g friss élesztő
15 dkg vaj
12.5 dkg liszt
12.5 dkg rétesliszt
3 dkg porcukor
0.5 teáskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1.:A tejet, a vizet és az élesztőt egy tálban simára keverjük. Egy másik tálban összemorzsoljuk a vajat a 2 féle liszttel. Ehhez hozzákeverjük a cukrot és a sót, majd folyamatos kevergetés mellett a lisztre öntjük a másik tál tartalmát. Eléggé híg lesz, ez nem baj. Frissen tartó fóliával lefedjük és legalább 2 órára a hűtőbe rakjuk.
2.: A pihentetett tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 1 cm vastagra). Most jön a hajtogatás. A tésztánkat a hosszú oldalával magunk felé fordítjuk, és képzeletben 4 részre osztva először jobbról és balról hajtunk rajta egyet, majd a tészta találkozásánál összecsukjuk, mint egy könyvet. Most fordítunk a tésztán 90 fokot, hogy újra a hosszú oldal kerüljön felénk. Gondolatban most 3 részre osztjuk, majd jobbról és balról is egymásra hajtjuk. Újból becsomagoljuk fóliába és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
3.: A kész tésztánkat lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél cm vastagra és kiszúró segítségével elkészítjük a fánkokat. Sütőpapírra téve, konyharuhával letakarva hagyjuk még kelni 1 órát. Addig készítsük el a vaníliás pudingot a leírása szerint és hagyjuk hűlni. (ezek a hozzávalók nincsenek a receptben)
4.: Egy serpenyőbe 1-2 cm magas olajat öntünk és felforrósítjuk. Addig sütjük benne a fánkokat, míg mindkét oldaluk szép puffos és aranybarna nem lesz. A kisült fánkokat hagyjuk lecsöpögni és kihűlni, majd nyomózsákba töltjük a pudingot és a fánkokat 4-5 helyről megtöltjük. Porcukorral díszítjük.
Cronut, az új őrület Cronut, az új őrület

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!