Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Farsangi fánk

adriatic receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17294-adriatic
Farsangi fánk
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Fánkfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 0.5 kg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 4 dkg margarin
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 4 tojássárga
  • 4 dkg élesztő
  • kb. 0.5 dl tej
  • csipet só
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • lekvár
  • olaj
adriatic adriatic receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojássárgát, a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük.
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tejet apránként, hogy félkemény legyen. Jól bedagasztjuk. Amikor a tészta már sima, fényes, hólyagos, kb. 2 óra alatt megkelesztjük. Lisztezett deszkán kisodorjuk kb. 8 mm vastagra, betakarva 30 percig még kelesztjük.
Kiszúrjuk, majd a deszkán levő oldaláról a lisztet lefújva bő olajban, előbb fedő alatt, majd megfordítva fedő nélkül aranybarnára sütjük.
Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!