Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvalekváros párnafánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Szilvalekváros párnafánk

50 dkg liszt
1 kk. só (csapott)
2,5 dkg friss élesztő
3 dl tej
4 ek. cukor
1 tojássárgája
5 dkg margarin
12 tk. szilvalekvár
olaj bőven a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.
3 sávban kisebb téglalapokra vágjuk a tésztát.
Minden tésztára teszünk 1 tk. szilvalekvárt.
A szélét lekenjük a tésztából megmaradt tojás fehérjével.
A téglalap egyik oldalát a másikra hajtjuk.
A szélét az ujjunkkal kicsit összenyomjuk.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat.
Addig is kel még a tészta. Az olajba tevés előtt még kicsit lenyomjuk a széleket az ujjunkkal.
Közepes lángon, többször megforgatva karamell barnára sütjük mindkét oldalukat.
Vigyázzunk, mert hamar sül.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Tálalás

12 db fánk. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha, omlós marad.

Alternatív elkészítés

A tészta szétnyílását elkerülendő:
Ne lisztezzük nagyon a megkelt tésztát, így könnyebben összetapadnak a szélek. A tölteléket ne rakjuk közvetlenül a tészta széléhez. Érdemes a tojásfehérjés kenegetést alkalmazni. Ne hagyjuk ki az ujjal való összenyomását a széleknek.
Sütési tapasztalataim:
Az olajat célszerű jól felforrósítani. Ha kis lángon sütjük, a tészta megszívja magát olajjal és nehéz lesz a fánk. Ha túl magas lángon készítjük, akkor a külső rész hamar megsül, nagyobb lesz az esélye, hogy a belseje nyers marad. Sütéskor nem érdemes egyéb tevékenységet végezni, mert hamar sül és könnyen megéghet.
Szilvalekváros párnafánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!