Szilvalekváros párnafánk
Hozzávalók
Szilvalekváros párnafánk
Elkészítés
Elkészítés
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.
3 sávban kisebb téglalapokra vágjuk a tésztát.
Minden tésztára teszünk 1 tk. szilvalekvárt.
A szélét lekenjük a tésztából megmaradt tojás fehérjével.
A téglalap egyik oldalát a másikra hajtjuk.
A szélét az ujjunkkal kicsit összenyomjuk.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat.
Addig is kel még a tészta. Az olajba tevés előtt még kicsit lenyomjuk a széleket az ujjunkkal.
Közepes lángon, többször megforgatva karamell barnára sütjük mindkét oldalukat.
Vigyázzunk, mert hamar sül.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Ne lisztezzük nagyon a megkelt tésztát, így könnyebben összetapadnak a szélek. A tölteléket ne rakjuk közvetlenül a tészta széléhez. Érdemes a tojásfehérjés kenegetést alkalmazni. Ne hagyjuk ki az ujjal való összenyomását a széleknek.
Sütési tapasztalataim:
Az olajat célszerű jól felforrósítani. Ha kis lángon sütjük, a tészta megszívja magát olajjal és nehéz lesz a fánk. Ha túl magas lángon készítjük, akkor a külső rész hamar megsül, nagyobb lesz az esélye, hogy a belseje nyers marad. Sütéskor nem érdemes egyéb tevékenységet végezni, mert hamar sül és könnyen megéghet.
Szilvalekváros párnafánk
Hozzávalók
Szilvalekváros párnafánk
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.
3 sávban kisebb téglalapokra vágjuk a tésztát.
Minden tésztára teszünk 1 tk. szilvalekvárt.
A szélét lekenjük a tésztából megmaradt tojás fehérjével.
A téglalap egyik oldalát a másikra hajtjuk.
A szélét az ujjunkkal kicsit összenyomjuk.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat.
Addig is kel még a tészta. Az olajba tevés előtt még kicsit lenyomjuk a széleket az ujjunkkal.
Közepes lángon, többször megforgatva karamell barnára sütjük mindkét oldalukat.
Vigyázzunk, mert hamar sül.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Ne lisztezzük nagyon a megkelt tésztát, így könnyebben összetapadnak a szélek. A tölteléket ne rakjuk közvetlenül a tészta széléhez. Érdemes a tojásfehérjés kenegetést alkalmazni. Ne hagyjuk ki az ujjal való összenyomását a széleknek.
Sütési tapasztalataim:
Az olajat célszerű jól felforrósítani. Ha kis lángon sütjük, a tészta megszívja magát olajjal és nehéz lesz a fánk. Ha túl magas lángon készítjük, akkor a külső rész hamar megsül, nagyobb lesz az esélye, hogy a belseje nyers marad. Sütéskor nem érdemes egyéb tevékenységet végezni, mert hamar sül és könnyen megéghet.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?