Csokoládés fánk
Hozzávalók
Csokoládés fánk
a sütéshez:
a csokoládémázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
Lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és a fánkokat letakarva még 30-40 percet kelesztjük.
A fánkok közepét hüvelykujjunkkal benyomjuk, és közepesen forró olajba tesszük őket úgy, hogy először a lyukas oldalukkal lefelé fordítva, lefedve süljenek. Nagyjából egy perc után mindet megfordítjuk, és a másik oldalukat is pirosra sütjük, ekkor már fedő nélkül.
A kész süteményt szűrőlapáttal kiszedjük, és langyosra hűtjük.
Vízgőz fölött a csokoládét az olajjal együtt megolvasztjuk, belemártjuk a fánkokat, majd szórócukorral megszórjuk.
Alternatív elkészítés
Csokoládés fánk
Hozzávalók
Csokoládés fánk
a sütéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és a fánkokat letakarva még 30-40 percet kelesztjük.
A fánkok közepét hüvelykujjunkkal benyomjuk, és közepesen forró olajba tesszük őket úgy, hogy először a lyukas oldalukkal lefelé fordítva, lefedve süljenek. Nagyjából egy perc után mindet megfordítjuk, és a másik oldalukat is pirosra sütjük, ekkor már fedő nélkül.
A kész süteményt szűrőlapáttal kiszedjük, és langyosra hűtjük.
Vízgőz fölött a csokoládét az olajjal együtt megolvasztjuk, belemártjuk a fánkokat, majd szórócukorral megszórjuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?