Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött fánk és koldusláb

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

0,5 kg liszt
2 tojássárga
1 kk. cukor
2 dl langyos tej

Töltelék:

kis fej vöröshagyma
kevés füstölt sonka
bors
1 kk. mustár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit hólyagosra dagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. A tészta feléből készítjük a kolduslábat. 10-15 cm hosszú tésztarudakat kettéhajtjuk, megsodorjuk, és forró olajban megsütjük. Porcukorral megszórjuk, és valamilyen lekvárral fogyasztjuk.
A tészta másik felét téglalap alakra vékonyan kiserítjük(kinyújtjuk). A hagymát és a sonkát nagyon apróra felvágjuk, sózzuk, borsózzuk és hozzáadjuk a mustárt. A tészta 1/2 részére kis halmokat rakunk a töltelékből, beborítjuk a tészta másik felével. Jól megnyomkodjuk a töltelék körül és pálinkáspohárral kis korongokat szaggatunk. Mindegyik korong közepébe jusson töltelék. Forró olajba megsütjük, és fokhagymás tejföllel kínáljuk.
Töltött fánk és koldusláb

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!