Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Három kalács

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Három kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 70 dkg liszt
  • 4 dkg friss élesztő
  • 2 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin

Diós töltelék

  • 50 dkg darált dió
  • 1,5 dl forró tej
  • rum aroma
  • ízlés szerint cukor

Mákos töltelék

  • 20 dkg darált mák
  • 1 evőkanál gríz
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint cukor
  • 5 dkg mazsola

Tehéntúrós töltelék

  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 tojás
  • 1 citrom héja
  • ízlés szerint cukor
  • 5 dkg mazsola
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

A tésztához, az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Összedolgozzuk a tészta többi hozzávalóit és 3 részre osztjuk. Mindegyikből vékony téglalapot serítünk.
A diót leforrázzuk a tejjel, ízlés szerint cukrot rakunk bele és hozzáadjuk a rumaromát. Az egyik lapra halmozzuk és szorosan feltekerjük.
A mákot a grízzel, ízlés szerint cukorral és a cirom héjával kevés víz hozzáadásával megfőzzük. Belerakjuk a mazsolát és miután kihűlt rákenjük a második lapra és szorosan feltekerjük.
A túrót a cukorral és tojássárgával összekeverjük. Hozzáadjuk a citrom héját és a tojásfehérje habját. Végül beletesszük a mazsolát. A harmadik lapra kenjük és feltekerjük.
A három rudat beletesszük egy tepsibe, fogvájóval megszurkáljuk a tetejüket és lekenjük tojássárgával. Előre melegített lerben készre sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató