Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Három kalács

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Három kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 70 dkg liszt
  • 4 dkg friss élesztő
  • 2 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin

Diós töltelék

  • 50 dkg darált dió
  • 1,5 dl forró tej
  • rum aroma
  • ízlés szerint cukor

Mákos töltelék

  • 20 dkg darált mák
  • 1 evőkanál gríz
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint cukor
  • 5 dkg mazsola

Tehéntúrós töltelék

  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 tojás
  • 1 citrom héja
  • ízlés szerint cukor
  • 5 dkg mazsola
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

A tésztához, az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Összedolgozzuk a tészta többi hozzávalóit és 3 részre osztjuk. Mindegyikből vékony téglalapot serítünk.
A diót leforrázzuk a tejjel, ízlés szerint cukrot rakunk bele és hozzáadjuk a rumaromát. Az egyik lapra halmozzuk és szorosan feltekerjük.
A mákot a grízzel, ízlés szerint cukorral és a cirom héjával kevés víz hozzáadásával megfőzzük. Belerakjuk a mazsolát és miután kihűlt rákenjük a második lapra és szorosan feltekerjük.
A túrót a cukorral és tojássárgával összekeverjük. Hozzáadjuk a citrom héját és a tojásfehérje habját. Végül beletesszük a mazsolát. A harmadik lapra kenjük és feltekerjük.
A három rudat beletesszük egy tepsibe, fogvájóval megszurkáljuk a tetejüket és lekenjük tojássárgával. Előre melegített lerben készre sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!