Három kalács
Hozzávalók
Tészta:
Diós töltelék:
Mákos töltelék:
Tehéntúrós töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A diót leforrázzuk a tejjel, ízlés szerint cukrot rakunk bele és hozzáadjuk a rumaromát. Az egyik lapra halmozzuk és szorosan feltekerjük.
A mákot a grízzel, ízlés szerint cukorral és a cirom héjával kevés víz hozzáadásával megfőzzük. Belerakjuk a mazsolát és miután kihűlt rákenjük a második lapra és szorosan feltekerjük.
A túrót a cukorral és tojássárgával összekeverjük. Hozzáadjuk a citrom héját és a tojásfehérje habját. Végül beletesszük a mazsolát. A harmadik lapra kenjük és feltekerjük.
A három rudat beletesszük egy tepsibe, fogvájóval megszurkáljuk a tetejüket és lekenjük tojássárgával. Előre melegített lerben készre sütjük.
Három kalács
Hozzávalók
Tészta:
Diós töltelék:
Mákos töltelék:
Tehéntúrós töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A diót leforrázzuk a tejjel, ízlés szerint cukrot rakunk bele és hozzáadjuk a rumaromát. Az egyik lapra halmozzuk és szorosan feltekerjük.
A mákot a grízzel, ízlés szerint cukorral és a cirom héjával kevés víz hozzáadásával megfőzzük. Belerakjuk a mazsolát és miután kihűlt rákenjük a második lapra és szorosan feltekerjük.
A túrót a cukorral és tojássárgával összekeverjük. Hozzáadjuk a citrom héját és a tojásfehérje habját. Végül beletesszük a mazsolát. A harmadik lapra kenjük és feltekerjük.
A három rudat beletesszük egy tepsibe, fogvájóval megszurkáljuk a tetejüket és lekenjük tojássárgával. Előre melegített lerben készre sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?