Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas fátyolkalács

merline receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1434-merline
Fahéjas fátyolkalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Bögrés sütemények

Hozzávalók

Kalácshoz

Töltelék

  • 7 dkg vaj
  • 1/2 bögre cukor
  • 2 csapott tk. őrölt fahéj
merline merline receptje

Elkészítés

Tészta elkészítése

Egy műanyag tálban a tejet, vajat és a cukrot felmelegítjük. (csak langyosra). Beletesszük a lisztet, sót a tojásokat az élesztőt. Jól kidagasztjuk, majd 40 percet pihentetjük. 30X50 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük vajjal és megszórjuk fahéjas cukorral. 6 cm-es csíkokra vágjuk függőlegesen, egymásra tesszük a csíkokat és úgy is 6 részre vágjuk. Vajazott püspökkenyér formába tesszük és 40 percig letakarva hagyjuk kelni. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. (Lehet tölteni kakaóval, csokoládéval esetleg lekvárral).

Vélemények

burgereva

burgereva
2016.12.04. | 18:19

Különleges formája lett ennek a kalácsnak.Érdekes és tetszik.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!