Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sós kalács

vic71 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/132-vic71
Sós kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

A tésztához

  • 80 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 2 mokkáskanál cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál só
  • 8 dkg margarin
  • 3 evőkanál olaj

A töltelékhez

  • 50 dkg sonka
  • 1 db lila hagyma
  • 5 db főtt tojás
  • 1 doboz tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors

A tetejére

  • 1 db tojás
  • tengeri só
  • szezámmag
  • natúr napraforgó
vic71 vic71 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl tejjel felfuttatjuk a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a maradék langyos tejet, az olvasztott margarint, csipet sót, tojások sárgáját, olajat. Összedolgozzuk, 6 felé vesszük, kis cipókat formálunk belőlük és 30 percig kelesztjük letakarva.
A sonkát, hagymát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A megkelt tésztákat téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük vékonyan tejföllel, megszórjuk sóval, borssal ízlés szerint. Rátesszük a felkockázott sonkát, hagymát, tojást és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és 2-2 összefonunk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük, a tetejét tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal, tengeri sóval, natúr napraforgóval. A tepsi még 10-15 percet pihentetjük és előmelegített sütőben,180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató