Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós kalács

90 dkg liszt
6 dl tej
5 dkg élesztő
30 szem édesítő
pici só
3 dl étolaj
2 ek cukor
4 marék mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az alapanyagokat a kakaópor és a mazsola kivételével összegyúrjuk, és kétfelé vesszük.
Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport, és mindkettőt újra két részbe vesszük, majd kinyújtjuk.
Az egyik fehér rétegre rászórunk két marék mazsolát, és ráfektetjük az egyik kakaós lapot, majd egyben a kettőt még egyszer megnyújtjuk sodrófával, hogy összetapadjanak. Végül feltekerjük, és a másik két lapon is elvégezzük a műveletet.
Lapos tepsire helyezzük őket, lekenjük tojással a tetejüket és nem előmelegített 160°C-os sütőben megsütjük.

Tálalás

A recept úgy negyven szelethez elég, persze attól is függ, ki milyen vastagra szeli.

Tárolás

Száraz helyen, vagy lehetőség szerint a sütőben tároljuk, mindenképpen hagyjunk neki néminemű levegőt.
Kakaós kalács Kakaós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!