Kakaós kalács
Hozzávalók
Kakaós kalács
Elkészítés
Elkészítés
Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport, és mindkettőt újra két részbe vesszük, majd kinyújtjuk.
Az egyik fehér rétegre rászórunk két marék mazsolát, és ráfektetjük az egyik kakaós lapot, majd egyben a kettőt még egyszer megnyújtjuk sodrófával, hogy összetapadjanak. Végül feltekerjük, és a másik két lapon is elvégezzük a műveletet.
Lapos tepsire helyezzük őket, lekenjük tojással a tetejüket és nem előmelegített 160°C-os sütőben megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Kakaós kalács
Hozzávalók
Kakaós kalács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport, és mindkettőt újra két részbe vesszük, majd kinyújtjuk.
Az egyik fehér rétegre rászórunk két marék mazsolát, és ráfektetjük az egyik kakaós lapot, majd egyben a kettőt még egyszer megnyújtjuk sodrófával, hogy összetapadjanak. Végül feltekerjük, és a másik két lapon is elvégezzük a műveletet.
Lapos tepsire helyezzük őket, lekenjük tojással a tetejüket és nem előmelegített 160°C-os sütőben megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?