Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokis fonott

nrdaf receptje https://www.sutnijo.hu/profil/231-nrdaf
Csokis fonott
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 2 ek étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • pici só

Máz

nrdaf nrdaf receptje

Elkészítés

Elkészítés

A mázzal kezdjük: először is összedolgozzuk a cukrot és a margarint, ha már jó állaga van, hozzáadjuk a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd ha már szép sima nutella-szerű krémet kaptunk, akkor jó.
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, az étolajat viszont csak a vége felé adjuk hozzá, mikor már kezd összeállni. Ha kész, hat részre osztjuk, külön-külön elnyújtjuk, és a mázat elosztjuk a tésztákra. Mindegyiket felcsavarjuk jó szorosan és elegyengetjük kb. egyenlő hosszúságúra a rudakat. 3-3 csíkot összefonunk, és kimargarinozott tepsibe fektetjük a két fonatot.
Sütőpapírt semmiképp se használjunk, mivel a máz egy része kifolyik és nagyon nem egyszerű kihegeszteni a tepsiből, ha az már megkötött.
A fonatok tetejét a tojásfehérjével megkenjük, és nem előmelegített 170°C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás

Tálalási információ, vagy adat arról, hogy mennyi lehet, nem tudok nyújtani, mivel túl gyorsan fogy már felvágás közben...

Tárolás

Nincs adat.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Gyomorrontás elkerülésére dugjuk el, míg kihűl.

Vélemények

rgzsofi

rgzsofi
2012.04.16. | 13:12

A krém tényleg kifolyt, pedig nagyon elővigyázatosan raktam össze a fonatokat, épp emiatt. A kalácsok szép nagyra megnőttek, tele lett a gáztepsi, sajna össze is nőttek. Nekem viszonylag alacsony falú a gáztepsim, kb. 5 cm-s, a megnövő kalács kinyomta a kifolyt csokis karamellát a tepsin kívülre is, macerás lett a takarítás utána. Kolléganőm magasabb falú tepsiben sütötte, neki nem folyt ki. Legközelebb megpróbálom egyenként sütni a kalácsokat. Könnyű, finom kalács lett belőle, tényleg nagyon fogyós, ketten a férjemmel az egyiket rögtön el is tüntettük, így tuti nem érdemes fél adaggal kísérletezni.
nrdaf

nrdaf
2012.01.25. | 13:56

Amikor először kóstoltam, ízlett, mikor másodszorra, már megettünk egy egész rudat csak ketten, mikor harmadszorra: ettem két szeletet a többi meg eltűnt magától... kapkodni kell érte
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!