Kakaós kalács
Hozzávalók
Kakaós kalács
Kakaós töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Letakart tálban, langyos helyen kelesztjük kb. fél óráig (én a tupperware edényemben szoktam úgy, hogy bedugom a mikróba a legalacsonyabb fokon 5 percre, majd bent hagyom jó fél órát).
Kivesszük, átgyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk kb. 20 x 30 cm-es téglalappá. Megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, félbehajtjuk, megcsavarjuk, és magas falú teflon- vagy szilikonformában sütjük. (Ha nincs ilyenünk, süthetjük kuglóf- vagy tortaformában is, csak zsírozzuk ki előtte, ha nem tapadásmentes.)
Sütés előtt pihentessük még kb. 20 percig huzatmentes, langyos helyen, kenjük le a tetejét egy kisvillával felvert tojásfehérjével, majd süssük előmelegített sütőben kb. 200 fokon! Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le sütőpapírral vagy alufóliával.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Kakaós kalács
Hozzávalók
Kakaós kalács
Kakaós töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Letakart tálban, langyos helyen kelesztjük kb. fél óráig (én a tupperware edényemben szoktam úgy, hogy bedugom a mikróba a legalacsonyabb fokon 5 percre, majd bent hagyom jó fél órát).
Kivesszük, átgyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk kb. 20 x 30 cm-es téglalappá. Megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, félbehajtjuk, megcsavarjuk, és magas falú teflon- vagy szilikonformában sütjük. (Ha nincs ilyenünk, süthetjük kuglóf- vagy tortaformában is, csak zsírozzuk ki előtte, ha nem tapadásmentes.)
Sütés előtt pihentessük még kb. 20 percig huzatmentes, langyos helyen, kenjük le a tetejét egy kisvillával felvert tojásfehérjével, majd süssük előmelegített sütőben kb. 200 fokon! Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le sütőpapírral vagy alufóliával.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?