Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós kalács

50 dkg liszt
3-4 dl langyos tej
3 dkg élesztő
3 ek cukor
1 tk só
2 tojássárgája
8 dkg vaj (vagy 2 ek olaj)

Kakaós töltelék:

2 ek olvasztott vaj
80 g cukor
rumaroma
mazsola (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Lehetőleg langyos hozzávalókból álljunk neki összeállítani a tésztát.

Elkészítés

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, összekeverjük a sóval és cukrokkal. Hozzáadjuk a kevés cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt (vagy szárítottat használunk), a tojássárgákat és az olvasztott vajat. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle (vagy géppel dagasztjuk).
Letakart tálban, langyos helyen kelesztjük kb. fél óráig (én a tupperware edényemben szoktam úgy, hogy bedugom a mikróba a legalacsonyabb fokon 5 percre, majd bent hagyom jó fél órát).
Kivesszük, átgyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk kb. 20 x 30 cm-es téglalappá. Megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, félbehajtjuk, megcsavarjuk, és magas falú teflon- vagy szilikonformában sütjük. (Ha nincs ilyenünk, süthetjük kuglóf- vagy tortaformában is, csak zsírozzuk ki előtte, ha nem tapadásmentes.)
Sütés előtt pihentessük még kb. 20 percig huzatmentes, langyos helyen, kenjük le a tetejét egy kisvillával felvert tojásfehérjével, majd süssük előmelegített sütőben kb. 200 fokon! Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le sütőpapírral vagy alufóliával.

Tálalás

Egy közepes méretű kalács lesz ebből a mennyiségből.

Alternatív elkészítés

Kakaó helyett használhatunk fahéjat, lekvárt, túrót, Nutellát, stb.
Kakaós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!