Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tavaszi óriás perec

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tavaszi óriás perec
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 20 adaghoz

Tésztához

  • 200 ml tej
  • 75 g Rama
  • 500 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)

Kenéshez

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 evőkanál tej

Ezenkívül

  • 1 nagy salátalevél
  • 1 marok Ruccola
  • 1 paradicsom
  • 100 ml tejföl
  • 1 csomó metélőhagyma
  • 40 g vaj
  • 150 g sonka (vékonyra szeletelve)
  • 200 g ementáli sajt (vékonyra szeletelve)
  • 50 g szalámi (vékonyra szeletelve)
  • 100 g füstölt lazac
  • 4 nagyobb csemege uborka
  • 2 keményre főtt tojás

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, megolvasztjuk benne a margarint, majd hagyjuk hűlni. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos margarinos tejet, valamint a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk. A tészta kétharmad részét kb. 120 cm hosszú hengerré formázzuk, úgy, hogy a közepe kicsit vastagabb, a végei vékonyabbak legyenek. Majd a hengerből perecet formálunk. A tészta félretett harmad részét 3 részre osztjuk, majd az egyes részeket kb. 45 cm hosszú hengerekké formázzuk. A hengerekből fonatot készítünk. A tejjel felvert tojássárgájával a perecet megkenjük, majd a fonatot a perec alsó részére fektetjük, kicsit megnyomjuk, és a fonatot is megkenjük. Majd az egészet a tepsibe fektetjük, meleg helyen rövid ideig tovább pihentetjük, míg láthatóan megnő. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

A megsült perecet egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A salátákat, a snidlinget, a paradicsomot megmossuk, lecsöpögtetjük. A metélőhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és a csemege uborkát felkarikázzuk. A tejfölt a metélőhagymával elkeverjük. A tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk. A perecet vízszintesen kettévágjuk, egyik oldalát a tejföllel, másik oldalát a vajjal megkenjük. A salátalevelet a perec alsó felére fektetjük, ráhelyezzük sorban a sonka, szalámi és lazac szeleteket, ráfektetjük a sajtszeleteket, az uborkát, a paradicsomot, a tojásszeleteket, megszórjuk a Ruccola salátával, és ráhelyezzük a perec felső felét.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!