Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kalács

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós kalács

90 dkg liszt
1 mokkáskanál só
1,5 dl étolaj
2 tojás
4,5 dl tej
46 szem édesítő tabletta
3 ek cukor
1 tojás (a kenéshez)
5 dkg élesztő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

5 dkg élesztőt felfuttatunk 4 dl tejben, 3 ek. cukorral és 37 szem összetört édesítő tablettával.

Elkészítés

A 90 dkg lisztet a megkelt élesztővel 2 tojással, 1,5 dl olajjal, csipet sóval bedagasztjuk, amíg a kéztől el nem válik. A tésztát kétfelé vágjuk. 0,5 dl langyos tejben 9 szem összetört édesítő tablettát 3 ek. kakaót, elkeverünk és az egyik tésztába gyúrjuk. A barna és a fehér tésztát is 3 felé vágjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. Alulra egy barna, felülre egy fehér lapot teszünk és feltekerjük, mint a bejglit. A tekercseket tepsibe tesszük, tojással a tetejét megkenjük. 2 órát pihentetjük. A sütőt előmelegítjük. Sütés előtt a tészták tetejét olajjal megkenjük. 180 °C fokon 30 percig sütjük. A tetejét sütés után még forrón még egyszer beolajozzuk és konyharuhával letakarjuk. Így jó puha lesz.

Alternatív elkészítés

Én Polisettet használtam az elkészítéséhez, de bármilyen édesítő tabletta jó.
Kakaós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!