Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vaníliás pudingkrémmel töltött fonott kalács

Katus12 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3154-katus12
Vaníliás pudingkrémmel töltött fonott kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 90 dkg finomliszt
  • 9 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 3 tojásfehérje felvert habja

Krémhez

Katus12 Katus12 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A krémhez elkészítjük a pudingot, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben pici cukorral. Összedolgozzuk a hozzávalókat, lágy tésztát fogunk kapni. Megvárjuk míg megkel.
Kelesztés után 6 cipóba osztjuk a tésztát. A cipókat egyenként kisodorjuk téglalap alakúra, megkenjük a krémmel, és feltekerjük. Ezt megcsináljuk mind a 6 cipóval.
3-3-t összefonunk, tepsibe rajuk, ott még hagyjuk egy fél órát kelni, majd utána megkenjük a tetejüket tojássárgával.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Tárolás

1-2 napig letakarva eláll.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A recepthez tényleg csak a tojásfehérje keményre felvert habja kell.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!