sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti sós kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti sós kalács

50 dkg liszt
2 dkg élesztő
5 dkg cukor
2,5 dl tej
2 dkg só
2 tojássárgája
5 dkg vaj
1 evőkanál szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Élesztőt fél dl cukros, langyos tejbe morzsolom, egy evőkanál lisztet keverek hozzá, és langyos helyen felfuttatom.
Egy tálba teszem a lisztet, hozzáöntöm a megkelt élesztőt, a két tojássárgáját, sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat. Összekeverem, a langyos tejet fokozatosan, öntöm hozzá, majd addig dagasztom, amíg a tészta hólyagos nem lesz.
Dagasztás után, kb. egy órát, kelesztem, akkor jó, ha a tészta duplájára kelt. Amikor megkelt, 6 egyforma részre osztom.
Egyenként készítek kis fonatokat, mégpedig úgy, hogy az egy adagot is elosztom három részre, kisodrom, mint a nudlit, három hosszú rudacskára, majd megfonom és kör alakú kalácsokat, készítek.
A kör alakú kalácsokat megkenem tojássárgája+egy mokkáskanál tej keverékével és pihentetem, majd 20-25 perc elteltével még egyszer átkenem a tojással, majd megszórom szezámmaggal és 200 fokra melegített sütőben, megsütöm.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!