Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokis-fahéjas kalács

Barbi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/100-barbi
Csokis-fahéjas kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • csipet só
  • 3 dkg élesztő
  • 2-2,5 dl tej
  • 2 tojás

A töltelékhez

Lekenéshez

  • 1 tojássárgája
  • 2 ek tejszín
Barbi Barbi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A kelttésztát a szokásos módon elkészítem. A megkelt tésztát két részre osztom, majd egyesével kinyújtom őket 1 cm vastagságúra. Mindkettőt megkenem olvasztott vajjal, az egyikre fahéjat szórok, a másikra reszelt csokit, vagy kakaót (ízlés szerinti mennyiséget). A rudakat egyesével szorosan feltekerem, majd egyszerűen egymásba fonom őket (sima, kettes csavart fonással).
Egy hosszúkás sütőformába (ami lehetőleg felfogja a széleit) még egy kicsit kelesztem.
A tetejét lekenem 1 tojás sárgája és 2 ek. tejszín keverékével, majd előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm.

Tálalás

A képen látható kalács ebből a mennyiségből készült, olyan normál méretűnek mondanám. :)

Tárolás

Napokig eláll letakarva.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha a kalács megsült, várjunk egy kicsit a szeleteléssel. Minél jobban kihűlt, annál jobban egybe marad. :)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!