Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-fahéjas kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

50 dkg liszt
7 dkg cukor
csipet só
3 dkg élesztő
2-2,5 dl tej
2 tojás

A töltelékhez:

5 dkg vaj
reszelt csoki
fahéj

Lekenéshez:

1 tojássárgája
2 ek tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kelttésztát a szokásos módon elkészítem. A megkelt tésztát két részre osztom, majd egyesével kinyújtom őket 1 cm vastagságúra. Mindkettőt megkenem olvasztott vajjal, az egyikre fahéjat szórok, a másikra reszelt csokit, vagy kakaót (ízlés szerinti mennyiséget). A rudakat egyesével szorosan feltekerem, majd egyszerűen egymásba fonom őket (sima, kettes csavart fonással).
Egy hosszúkás sütőformába (ami lehetőleg felfogja a széleit) még egy kicsit kelesztem.
A tetejét lekenem 1 tojás sárgája és 2 ek. tejszín keverékével, majd előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm.

Tálalás

A képen látható kalács ebből a mennyiségből készült, olyan normál méretűnek mondanám. :)

Tárolás

Napokig eláll letakarva.

Alternatív elkészítés

Ha a kalács megsült, várjunk egy kicsit a szeleteléssel. Minél jobban kihűlt, annál jobban egybe marad. :)
Csokis-fahéjas kalács Csokis-fahéjas kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!