sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvalekváros diós tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
2 dl tej
csipet só

Töltelék:

30 dkg szilvalekvár
20 dkg darabos
vagdalt dió

Tetejére:

1 tojás (lekenéshez)
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A liszthez hozzáadjuk a csipet sót és a margarint. Az élesztőt egy kevés tejben (0,5 dl) egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk, hozzáöntjük a liszthez, majd a tojásokkal, a többi tejjel meg a cukorral összegyúrjuk. Letakarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel kivesszük a hűtőből, és még fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy könnyebb legyen nyújtani. Kettéosztjuk, az egyik felét fél centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a szilvalekvárral, megszórjuk a darabos, vagdalt dióval és szorosan feltekerjük. A másik tésztát ugyanígy készítjük el. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ízlés szerint elkészíthetjük más lekvárral is.
Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!