Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós és mákos kalács

deakevy receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2960-deakevy
Diós és mákos kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 2 ek. étolaj
  • csipet só

Töltelék

  • 20 dkg darált dió
  • 40 dkg porcukor
  • 20 dkg darált mák

Kenni

  • 1 db tojás
deakevy deakevy receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kidagasztjuk, két cipót formázunk belőle, kelni hagyjuk. A diót és a mákot elkeverjük 20-20 dkg porcukorral. Ha a tészta megkelt, egyenként kinyújtjuk őket, egyik lapra a diót, másik lapra a mákot terítjük el. Feltekerjük őket. Egy gáztepsit kizsírozunk, rárakjuk a két kalácsot, megszurkáljuk hústűvel és kelni hagyjuk 15-20 percig. Ezután megkenjük a felvert tojással, majd megsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!