Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós tekertkalács

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Diós tekertkalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb.10-12 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

  • némi tej

Elkészítés

A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és az aromát, majd rövid ideig összefőzzük.

A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük és kitekerjük, majd kihűlt tölteléket egyenletesen a tésztára simítjuk.

A tésztalapot mindkét oldalról kb. a feléig feltekerjük.

A feltekert tésztát egy margarinnal kikent sütőformába helyezzük, majd a tetejét tejjel óvatosan megkenjük.

A sütőformát az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a kalácsot.

Alsó és felsőfűtés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45-50 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!