Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Boszorkánykalács

lexy1023 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2974-lexy1023
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

lexy1023 lexy1023 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet szitáljuk át egy tálba, keverjük össze az élesztővel, a kétféle cukorral, sóval, a tojásokkal és a kicsit meglangyosított tejszínnel, ezeket dolgozzuk jól össze.
Fél órát pihentetjük a tésztát, majd belekeverjük a rumba áztatott mazsolát.
6 egyforma részre osztjuk, 3 -3 fonatból kalácsot fonunk.
1 ek tejet felverünk a tojássárgájával és megkenjük vele a kalácsokat. Az egyik fonatot egy kicsit kilapítjuk, majd a másik fonatot a tetejére rakjuk, majd ezt is megkenjük. Sütés előtt 15 percet állni hagyjuk.
160 fokos sütőben 50-55 percig sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!