Boszorkánykalács
Hozzávalók
Boszorkánykalács
Elkészítés
Elkészítés
Fél órát pihentetjük a tésztát, majd belekeverjük a rumba áztatott mazsolát.
6 egyforma részre osztjuk, 3 -3 fonatból kalácsot fonunk.
1 ek tejet felverünk a tojássárgájával és megkenjük vele a kalácsokat. Az egyik fonatot egy kicsit kilapítjuk, majd a másik fonatot a tetejére rakjuk, majd ezt is megkenjük. Sütés előtt 15 percet állni hagyjuk.
160 fokos sütőben 50-55 percig sütjük.
Boszorkánykalács
Hozzávalók
Boszorkánykalács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Fél órát pihentetjük a tésztát, majd belekeverjük a rumba áztatott mazsolát.
6 egyforma részre osztjuk, 3 -3 fonatból kalácsot fonunk.
1 ek tejet felverünk a tojássárgájával és megkenjük vele a kalácsokat. Az egyik fonatot egy kicsit kilapítjuk, majd a másik fonatot a tetejére rakjuk, majd ezt is megkenjük. Sütés előtt 15 percet állni hagyjuk.
160 fokos sütőben 50-55 percig sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?