sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Boszorkánykalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Boszorkánykalács

50 dkg liszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő, vagy 1 cs normál élesztő
5 dkg cukor
1 csipet só
2 egész tojás
2,5 dl tejszín
fél dl rum
7 dkg mazsola
1 ek tej
1 tojássárgája a kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet szitáljuk át egy tálba, keverjük össze az élesztővel, a kétféle cukorral, sóval, a tojásokkal és a kicsit meglangyosított tejszínnel, ezeket dolgozzuk jól össze.
Fél órát pihentetjük a tésztát, majd belekeverjük a rumba áztatott mazsolát.
6 egyforma részre osztjuk, 3 -3 fonatból kalácsot fonunk.
1 ek tejet felverünk a tojássárgájával és megkenjük vele a kalácsokat. Az egyik fonatot egy kicsit kilapítjuk, majd a másik fonatot a tetejére rakjuk, majd ezt is megkenjük. Sütés előtt 15 percet állni hagyjuk.
160 fokos sütőben 50-55 percig sütjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!