Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kardamomos marcipános kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

400 g liszt
1 tojás
fél tk só
80 g cukor
60 g vaj
2 dl tej
fél tk fahéj
1,5 tk kardamom

A töltelékhez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A keverőtálba szitáljuk össze a lisztet a sóval, szárított élesztővel, fahéjjal, kardamommal, a citrom reszelt héjával, a cukorral és 1 cs vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tojást és morzsoljuk bele a vajat, majd a lisztes keverékkel is lazán morzsolgassuk össze. A tejet langyosítsuk meg, majd öntsük a lisztes keverékhez.
A robotgép dagasztókarjával addig dolgoztassuk, míg sima nem lesz a tésztánk. Ha kész, kézzel még gyúrjuk át és lisztezett kelesztőtálban kb. 1 órán át pihentessük.
(Nekem nagyon nem kelt meg, inkább csak buborékos lett a tészta, vagyis az élesztő működött. Itt egy kicsit azért megijedtem, de utána jó lett a végeredmény.)
Ha letelt a kelési idő, gyúrjuk át lisztezett felületen a tésztát, osszuk három egyenlő részre. A kis halmokat nyújtsuk hosszúkásra, kb. 15 x 35 cm-esekre. A marcipánt ugyanúgy három részre vágjuk, és kezünkkel ugyanilyen hosszúságú rudakat formázunk. A tésztalapok közepére osztjuk el az almás tölteléket, és mindegyik közepére helyezzünk egy-egy marcipán csíkot. A hosszabbik felénél fogva feltekerjük, a végüket nyomkodjuk össze. Ha mindhárom "fonattal" kész vagyunk, fonjuk össze a kalácstésztát, helyezzük kivajazott tepsibe és még 20 percig pihentessük, addig pont bemelegszik a sütő.
A sütőt előmelegítjük 185 fokra.
Toljuk be a tésztát, és süssük kb. 15 percig, majd kenjük meg tojással és adjuk neki még kb. 20-25 perc sütési időt, míg szép aranybarna nem lesz.
Kardamomos marcipános kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!