Kardamomos marcipános kalács
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A robotgép dagasztókarjával addig dolgoztassuk, míg sima nem lesz a tésztánk. Ha kész, kézzel még gyúrjuk át és lisztezett kelesztőtálban kb. 1 órán át pihentessük.
(Nekem nagyon nem kelt meg, inkább csak buborékos lett a tészta, vagyis az élesztő működött. Itt egy kicsit azért megijedtem, de utána jó lett a végeredmény.)
Ha letelt a kelési idő, gyúrjuk át lisztezett felületen a tésztát, osszuk három egyenlő részre. A kis halmokat nyújtsuk hosszúkásra, kb. 15 x 35 cm-esekre. A marcipánt ugyanúgy három részre vágjuk, és kezünkkel ugyanilyen hosszúságú rudakat formázunk. A tésztalapok közepére osztjuk el az almás tölteléket, és mindegyik közepére helyezzünk egy-egy marcipán csíkot. A hosszabbik felénél fogva feltekerjük, a végüket nyomkodjuk össze. Ha mindhárom "fonattal" kész vagyunk, fonjuk össze a kalácstésztát, helyezzük kivajazott tepsibe és még 20 percig pihentessük, addig pont bemelegszik a sütő.
A sütőt előmelegítjük 185 fokra.
Toljuk be a tésztát, és süssük kb. 15 percig, majd kenjük meg tojással és adjuk neki még kb. 20-25 perc sütési időt, míg szép aranybarna nem lesz.
Kardamomos marcipános kalács
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A robotgép dagasztókarjával addig dolgoztassuk, míg sima nem lesz a tésztánk. Ha kész, kézzel még gyúrjuk át és lisztezett kelesztőtálban kb. 1 órán át pihentessük.
(Nekem nagyon nem kelt meg, inkább csak buborékos lett a tészta, vagyis az élesztő működött. Itt egy kicsit azért megijedtem, de utána jó lett a végeredmény.)
Ha letelt a kelési idő, gyúrjuk át lisztezett felületen a tésztát, osszuk három egyenlő részre. A kis halmokat nyújtsuk hosszúkásra, kb. 15 x 35 cm-esekre. A marcipánt ugyanúgy három részre vágjuk, és kezünkkel ugyanilyen hosszúságú rudakat formázunk. A tésztalapok közepére osztjuk el az almás tölteléket, és mindegyik közepére helyezzünk egy-egy marcipán csíkot. A hosszabbik felénél fogva feltekerjük, a végüket nyomkodjuk össze. Ha mindhárom "fonattal" kész vagyunk, fonjuk össze a kalácstésztát, helyezzük kivajazott tepsibe és még 20 percig pihentessük, addig pont bemelegszik a sütő.
A sütőt előmelegítjük 185 fokra.
Toljuk be a tésztát, és süssük kb. 15 percig, majd kenjük meg tojással és adjuk neki még kb. 20-25 perc sütési időt, míg szép aranybarna nem lesz.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?