Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis fonott kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis fonott kalács

10 dkg porcukor
1 kg liszt
5 dl tej
5 db tojássárgája
4 ek. olaj
5 dkg élesztő
1 ek. kristálycukor
1 csipet só

Töltelék:

25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Lekenéshez:

1 db tojás
5 dkg olvasztott margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

Elkészítés

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az 1 ek. kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor feljött, összekeverjük a liszttel elkevert sütőporral, a tojássárgájákkal, a porcukorral, az étolajjal, a sóval és a tej másik felével.
Jól megdagasztjuk, és fél órát kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. A margarint, a porcukrot, a kakaót habosra keverjük.
Ha megkelt a tészta hat részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, lekenjük a csokis töltelékkel, feltekerjük. Hat feltekert rudat kapunk, amit kettesével, vagy hármasával összefonunk.
Margarinnal kikent tepsibe rakjuk, lekenjük a tojással, kelesztjük még kb. fél órát.
A sütőt előmelegítjük, és megsütjük a kalácsot. Ha esetleg kicsit pirulna a teteje, rakjunk rá sütőpapírt.
Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal.

Alternatív elkészítés

A családban ez a kalács az egyik nagy kedvenc, nem bonyolult, viszont nagyon finom.
Kenyérsütőben is elvégezhető a dagasztás, én ezt szoktam használni. Ne vegyük ki mindjárt a tepsiből, hadd ragadjon rá a kicsorgott csoki.
Csokis fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!