Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás
3 ek. cukor
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 csipet só

Töltelék:

25 dkg darált mák
10 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meleg cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A töltelékhez a mákot, cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük.

Elkészítés

A lisztet a margarinnal összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, megkelesztjük.
A megkelt tésztát kétfelé vágjuk, kinyújtjuk, a tölteléket a tésztára simítjuk, feltekerjük. A tepsit kivajazzuk, meglisztezzük. Ebbe rakjuk a két kalácsot, aminek a tetejét megkenjük tejjel, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C fokon 30 percig sütjük.
Mákos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!