Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kürtöskalács

Rózsa Anett receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21570-rozsa-anett
Kürtöskalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 1 kg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 dkg só
  • 1 tojás
  • Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 dkg élesztő
  • fél liter tej
  • egy citrom reszelt héja

Forgatáshoz

  • dió,vaníliás cukor, kókusz vagy amit szeretnél
Rózsa Anett Rózsa Anett receptje

Elkészítés

Tészta készítése:

Először is az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
Megolvasztjuk a margarint.
A lisztet a többi száraz hozzávalóval összekeverjük.
Az élesztős tejet, és az olvadt margarint hozzáadjuk, majd összedolgozzuk, dagasszuk.
Ezután 45-50 percig pihentetjük, hagyjuk kelni.
Azután lisztezett deszkára borítjuk, már nem dolgozzuk újra át, csak szétnyújtjuk ujjnyi vastagra. 5 cm széles csíkokra vágjuk.
Jól beolajozott hengerre tekerjük. Picit fedjék egymást, és két vége alá legyen hajtva.
A tészta külsejét is megolajozzuk, és jól meghempergetjük cukorban.

sütés és ízesítés:

Aranybarnára sütjük.
Még melegen cukrozatlan dióba, fahéjba,kókuszreszelékbe..stb forgatjuk
Majd jó ízűen megesszük. :)

Javaslatok, alternatív elkészítés

Érdemes belőle sokat készíteni mert a család előszeretettel rájár. :)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!