Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kürtöskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 kg liszt
10 dkg margarin
1 dkg só
1 tojás
2 dkg élesztő
fél liter tej
egy citrom reszelt héja

Forgatáshoz:

dió,vaníliás cukor, kókusz vagy amit szeretnél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta készítése:

Először is az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
Megolvasztjuk a margarint.
A lisztet a többi száraz hozzávalóval összekeverjük.
Az élesztős tejet, és az olvadt margarint hozzáadjuk, majd összedolgozzuk, dagasszuk.
Ezután 45-50 percig pihentetjük, hagyjuk kelni.
Azután lisztezett deszkára borítjuk, már nem dolgozzuk újra át, csak szétnyújtjuk ujjnyi vastagra. 5 cm széles csíkokra vágjuk.
Jól beolajozott hengerre tekerjük. Picit fedjék egymást, és két vége alá legyen hajtva.
A tészta külsejét is megolajozzuk, és jól meghempergetjük cukorban.

sütés és ízesítés:

Aranybarnára sütjük.
Még melegen cukrozatlan dióba, fahéjba,kókuszreszelékbe..stb forgatjuk
Majd jó ízűen megesszük. :)

Alternatív elkészítés

Érdemes belőle sokat készíteni mert a család előszeretettel rájár. :)
Kürtöskalács Kürtöskalács Kürtöskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!