Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti kalács

evineni receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5685-evineni
Húsvéti kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 70 dkg BL-55 simaliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 3 ek. levendulaszirup
  • 0,5 db citrom leve és reszelt héja
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (áfonya, sárgabarack, mazsola)
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só

Díszítéshez

  • 1 marék mandula szelet
  • 2 ek jégcukor
  • cukor tojásdrazsé
evineni evineni receptje

Elkészítés

Előkészítés

Tészta dagasztása, kelesztése.

Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, és felfuttatjuk.
Hozzákeverjük a joghurtot, két tojássárgáját, egy fehérjét, a megolvasztott vajat (nekem a fele kacsazsír volt), citrom levét, héját, levendulaszirupot és a lisztet, sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, végül hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket, és letakarva langyos helyen kelesztjük egy órán keresztül.
Ha megkelt, 9 részre osztjuk, vékony hurkává sodorjuk őket. 8 zsinórből kalácsot fonunk. A kilencediket újra 4 felé vesszük, ceruzányira kisodorjuk, ebből majd masnit készítünk.
Egy ovális, vagy kerek formába fektetjük a tésztát úgy, hogy a négy vékony zsinórt tesszük bele négy oldalon elosztva, rá a fonatot, majd felül megkötjük a masnikat.
A masnik mellé 1-1 kis sütőformát (3 cm átmérőjűt) megolajozva a tésztába nyomunk, és megtöltünk szárazbabbal, hogy a kelő tészta ne tudja kinyomni, ide kerülnek majd a tojások.
Újra kelesztjük a tésztát. Tetejét lekenjük a maradék tojásfehérje és 1 ek. levendulaszirup keverékével, megszórjuk jégcukorral és mandulaszeletekkel.
Ha megkelt, előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük.

Tálalás

Folpackban több napig is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!