Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött fonott kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 kg liszt
5 dkg kristálycukor
5 dkg élesztő
10 dkg rama margarin
0,5 l tej
2 evőkanál étolaj
4 tojássárgája
1 kávéskanál só

Töltelékhez:

10 dkg darált mák+6 dkg cukor
10 dkg darált dió+ 6 deka cukor
10 dkg mazsola
2 dl étolaj a tészta kenéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.

Felfuttatjuk a tejben az élesztőt.

Elkészítés

Ha felfutott az élesztő, akkor beletesszük a tojások sárgát, a liszt felét és elkezdjük összeállítani a tésztát és apránként bele dolgozzuk a margarint és a maradék lisztet és a sót. A lisztet azért nem tesszük egyszerre a tejhez, mert nem egyforma a lisztek sikér tartalm, ezért nem egyformán veszi fel a tej a lisztet.

Elkészítés

A margarint pedig azért apránként dolgozzuk a tésztába, mert így egyenletesen kerül bele, selymesebb, foszlósabb lesz a kalács tészta.

Jól kidolgozzuk a tésztát, addig dagasztjuk, amíg az elválik a tál oldalától és kezünktől.

Ha elkészült a tészta, akkor meghintjük a tetejét liszttel, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

Elkészítés

Ha megkelt a tészta, akkor kiborítjuk a gyúródeszkára, átgyúrjuk, kicsit pihentetjük.

Majd 18 részre vágjuk a tésztát. kis cipókat formázunk és egy lisztezett fóliára rakjuk.

Elkészítés

3 darab tésztát téglalap alakúra kinyújtunk, megkenjük étolajjal, hogy a töltelék rátapadjon, majd a 2 tésztát, bő két evőkanál cukros mákkal megszórjuk, a kanállal egyenletesen elsimítjuk feltekerjük.

Majd a másik tésztát szintén megkenjük olajjal, rászórjuk a cukros darált diót és a mazsolát és feltekerjük.

Végezetül a 3 ágat összefonjuk és olajjal kikent tepsibe tesszük.

Addig végezzük amíg van tésztánk.

Elkészítés

Ha minden tészta meg van töltve, össze van fonva és tepsibe van téve, felvert egész tojással megkenjük a kalácsok tetejét és újabb 30 percig kelesztjük, majd mielőtt a sütőbe tennénk újra lekenjük a fonott kalácsok tejét a felvert tojással.

180 °C előmelegített sütőbe toljuk 25 percre. Szép pirosra sütjük.

Alternatív elkészítés

A kalácsokat forrón, sütés után cukros vízzel meg szoktam mosdatni, mert így szép fényes lesz a kalács.
Töltött fonott kalács Töltött fonott kalács Töltött fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!