Mákvirág
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
A ribizlit megmossuk , leszemezzük vagy ha mirelit, akkor kiolvasztjuk.
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sót, cukrot, mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a tejes élesztőt, a tojást, és kidagasztjuk. Majd hozzágyúrjuk az olvasztott vajat is.
A tésztát meleg helyen, lefedve kelesszük 1,5-2 órát.
A töltelékhez a cukrot, mézet, fűszereket keverjük el a tejben, egy lábasba tegyük fel főni. Ha már langyosodik, szórjuk bele a búzadarát és kevergetve forraljuk fel. Ha forr, tegyük hozzá a darált mákot, jól keverjük át, majd a ribizlit. Le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
A kelesztés lejárta után a tésztánkat vékony téglalappá nyújtjuk, (Kb. 25x35cm) megkenjük a töltelékkel, a hosszabbik oldala felől feltekerjük.
A tepsin egy kerek koszorúformába hajtjuk, és 3 cm-ként jó éles késsel bevágjuk a henger közepétől a széle felé. (3. fotó, a belső ív maradjon egyben) Majd szépen egy irányba kifordítjuk kicsit a szeleteket. Fél órát kelesztjük, majd megkenjük cukros tejjel, kb. 40-45 percig sütjük. Mikor kivesszük, még forrón még egyszer átkenjük a tejjel.
Tálalás
Mákvirág
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A ribizlit megmossuk , leszemezzük vagy ha mirelit, akkor kiolvasztjuk.
Elkészítés
A lisztben elkeverjük a sót, cukrot, mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a tejes élesztőt, a tojást, és kidagasztjuk. Majd hozzágyúrjuk az olvasztott vajat is.
A tésztát meleg helyen, lefedve kelesszük 1,5-2 órát.
A töltelékhez a cukrot, mézet, fűszereket keverjük el a tejben, egy lábasba tegyük fel főni. Ha már langyosodik, szórjuk bele a búzadarát és kevergetve forraljuk fel. Ha forr, tegyük hozzá a darált mákot, jól keverjük át, majd a ribizlit. Le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
A kelesztés lejárta után a tésztánkat vékony téglalappá nyújtjuk, (Kb. 25x35cm) megkenjük a töltelékkel, a hosszabbik oldala felől feltekerjük.
A tepsin egy kerek koszorúformába hajtjuk, és 3 cm-ként jó éles késsel bevágjuk a henger közepétől a széle felé. (3. fotó, a belső ív maradjon egyben) Majd szépen egy irányba kifordítjuk kicsit a szeleteket. Fél órát kelesztjük, majd megkenjük cukros tejjel, kb. 40-45 percig sütjük. Mikor kivesszük, még forrón még egyszer átkenjük a tejjel.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?