Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós kalács

60 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 db tojássárgája
3 dkg margarin
0,5 l tej
1 csipetnyi só
1 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek. cukorral elkevert 1,5 dl langyos tejben. A lisztet a vaníliás cukorral, a sóval, az élesztővel, a tojássárgájával és a maradék langyos tejjel összedolgozzuk. Kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, majd mindkét cipót ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Egymásra fektetjük a kettő kinyújtott tésztát, feltekerjük. Kizsírozott, lisztezett sütő tálba tesszük, duplájára kelesztjük.
Hideg sütőbe tesszük, és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.

Tálalás

Szeletelve tálaljuk.

Tárolás

Nylonba tesszük, hogy ne száradjon meg.

Alternatív elkészítés

Akár mazsolával is gazdagíthatjuk.
Kakaós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!