Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csíkos kalács

Tigris receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3820-tigris
Csíkos kalács
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 dl langyos tej
  • fél kocka élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
  • 1 tojássárgája a kenéshez
Tigris Tigris receptje

Elkészítés

Előkészítés

Mikor ismét megkeltek a kalácsok, akkor tojás sárgájával lekenjük őket, és előmelegített sütőben, 165 C-on, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben a kétféle lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, a tojást, a cukrot, a sót, a vajat és a végén a felfutott élesztőt. Géppel vagy kézzel, alaposan kidagasztjuk. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától vagy a kezünktől. Ezután a tésztát elfelezzük, és az egyik felébe bele keverjük a vízzel kikevert kakaóport. A kétféle tésztát letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Ezután lisztezett lapra borítjuk a tésztákat, mindkettőt elfelezzük, és 4 téglalapot nyújtunk belőlük. Alulra tesszük a világos lapot, és rátesszük a kakaósat. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd a roládokat két beolajozott püspökkenyér formába tesszük. Letakarjuk a formákat és még fél órát pihentetjük a tésztát.

Tálalás

Úgy vágjuk fel,mint a kalácsot szeleteljük!

Tárolás

Hűvős helyen,és zacskóba téve rakjuk el!

Javaslatok, alternatív elkészítés

Kitűnő ez a kalács:tejhez,kakaó,és kávé mellé!

Vélemények

agnes45

agnes45
2013.11.14. | 10:50

Finosm
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!