Kalácskosár
Hozzávalók
Kalácskosár
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztős tejhez adjuk a többi cukrot, a tejfölt, egy egész tojást és még egy sárgáját, az olvasztott vajat, a vaníliát, a citromlevet, a sikért, majd a lisztet és a sót. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 3/4 órát kelesztünk.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk.
Vékony „tésztazsinórokat" sodrunk belőle, majd, mint a szövet szálait, megszőjük.
Egy tálat megkenünk kókuszzsírral (íztelen) és a tésztát ráfektetjük, rásimítjuk. Szélét egy fonott tésztazsinórral keretezzük. Megkenjük felvert tojással.
160 fokos sütőben hőlégkeverésen 3/4 óra alatt megsütjük.
A támasztó tálon hagyjuk kihűlni, aztán vesszük le róla.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Kalácskosár
Hozzávalók
Kalácskosár
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztős tejhez adjuk a többi cukrot, a tejfölt, egy egész tojást és még egy sárgáját, az olvasztott vajat, a vaníliát, a citromlevet, a sikért, majd a lisztet és a sót. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 3/4 órát kelesztünk.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk.
Vékony „tésztazsinórokat" sodrunk belőle, majd, mint a szövet szálait, megszőjük.
Egy tálat megkenünk kókuszzsírral (íztelen) és a tésztát ráfektetjük, rásimítjuk. Szélét egy fonott tésztazsinórral keretezzük. Megkenjük felvert tojással.
160 fokos sütőben hőlégkeverésen 3/4 óra alatt megsütjük.
A támasztó tálon hagyjuk kihűlni, aztán vesszük le róla.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?