Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kalácskosár

evineni receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5685-evineni
Kalácskosár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 ek. tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1/3 citrom leve
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 ek. sikér

Kenéshez

  • 1 db tojássárgája
evineni evineni receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, 1 kanál cukrot adunk hozzá, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk rajta.
Az élesztős tejhez adjuk a többi cukrot, a tejfölt, egy egész tojást és még egy sárgáját, az olvasztott vajat, a vaníliát, a citromlevet, a sikért, majd a lisztet és a sót. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 3/4 órát kelesztünk.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk.
Vékony „tésztazsinórokat" sodrunk belőle, majd, mint a szövet szálait, megszőjük.
Egy tálat megkenünk kókuszzsírral (íztelen) és a tésztát ráfektetjük, rásimítjuk. Szélét egy fonott tésztazsinórral keretezzük. Megkenjük felvert tojással.
160 fokos sütőben hőlégkeverésen 3/4 óra alatt megsütjük.
A támasztó tálon hagyjuk kihűlni, aztán vesszük le róla.

Tálalás

2 db kisebb, vagy egy nagyobb kosárka.

Tárolás

Lefóliázva, hogy ne száradjon ki.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ugyanebből a tésztából lehet állatkákat is készíteni. Szemnek, orrnak szegfűszeget, borsot, sütésálló csokocseppet használni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató