Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kalácskosár

evineni receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5685-evineni
Kalácskosár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 ek. tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1/3 citrom leve
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 ek. sikér

Kenéshez

  • 1 db tojássárgája
evineni evineni receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, 1 kanál cukrot adunk hozzá, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk rajta.
Az élesztős tejhez adjuk a többi cukrot, a tejfölt, egy egész tojást és még egy sárgáját, az olvasztott vajat, a vaníliát, a citromlevet, a sikért, majd a lisztet és a sót. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 3/4 órát kelesztünk.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk.
Vékony „tésztazsinórokat" sodrunk belőle, majd, mint a szövet szálait, megszőjük.
Egy tálat megkenünk kókuszzsírral (íztelen) és a tésztát ráfektetjük, rásimítjuk. Szélét egy fonott tésztazsinórral keretezzük. Megkenjük felvert tojással.
160 fokos sütőben hőlégkeverésen 3/4 óra alatt megsütjük.
A támasztó tálon hagyjuk kihűlni, aztán vesszük le róla.

Tálalás

2 db kisebb, vagy egy nagyobb kosárka.

Tárolás

Lefóliázva, hogy ne száradjon ki.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ugyanebből a tésztából lehet állatkákat is készíteni. Szemnek, orrnak szegfűszeget, borsot, sütésálló csokocseppet használni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!