Kalács bárány
Hozzávalók
Kalács bárány
A szeméhez:
A fülecskéhez:
Elkészítés
Előkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben, 1 tk. cukorral.
Elkészítés
Kelesztés után borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk át kicsit. A tésztából 1 nagy téglalapot kell nyújtani. Érdemes sütőpapíron, mert utána ezzel együtt át lehet emelni a tepsire, sérülés nélkül. A kinyújtott tésztára helyezzük rá ezt a sablont, és egy hegyes késsel óvatosan vágjuk körbe.
Ezután a sablonról vágjuk le a fejecskét. A testét kidobhatjuk, a fej még jól fog jönni.
A báránykát kenjük meg 1 db egész felvert tojással.
A lepotyogó tésztaszélekből apró golyókat kell formázni, és kirakni vele a bárányka testét. Nem kell egyformáknak lenni a golyóknak, de azért óriási különbségek se legyenek köztük lehetőleg.
Ha teljesen kész, akkor kenjük le a báránykát a maradék felvert tojással, pihentessük 20 percig, majd előmelegített sütőben süssük meg.
Amikor megsült, szedjük elő ismét a fejecskét, amit félretettünk, illesszük a helyére, majd szórjuk meg porcukorral a testét.
Készítsünk neki szemet, szájat, fület.
Alternatív elkészítés
Kalács bárány
Hozzávalók
Kalács bárány
A szeméhez:
A fülecskéhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben, 1 tk. cukorral.
Elkészítés
Kelesztés után borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk át kicsit. A tésztából 1 nagy téglalapot kell nyújtani. Érdemes sütőpapíron, mert utána ezzel együtt át lehet emelni a tepsire, sérülés nélkül. A kinyújtott tésztára helyezzük rá ezt a sablont, és egy hegyes késsel óvatosan vágjuk körbe.
Ezután a sablonról vágjuk le a fejecskét. A testét kidobhatjuk, a fej még jól fog jönni.
A báránykát kenjük meg 1 db egész felvert tojással.
A lepotyogó tésztaszélekből apró golyókat kell formázni, és kirakni vele a bárányka testét. Nem kell egyformáknak lenni a golyóknak, de azért óriási különbségek se legyenek köztük lehetőleg.
Ha teljesen kész, akkor kenjük le a báránykát a maradék felvert tojással, pihentessük 20 percig, majd előmelegített sütőben süssük meg.
Amikor megsült, szedjük elő ismét a fejecskét, amit félretettünk, illesszük a helyére, majd szórjuk meg porcukorral a testét.
Készítsünk neki szemet, szájat, fület.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?