Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kalács bárány

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kalács bárány

2 dl tej
10 dkg puha vaj
1 csipet só
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja
50 dkg finomliszt
75 g cukor
2,5 dkg friss élesztő

A szeméhez:

mazsola vagy cukorgyöngy

A fülecskéhez:

1 db egész szem mandula vagy dió
porcukor a bundájára
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sablont nyomtassuk ki egy A4 lapra. (ide is felraktam, de én is a google-ból, töltöttem le)
Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben, 1 tk. cukorral.

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk,majd kelesztjük.
Kelesztés után borítsuk lisztezett felületre, és gyúrjuk át kicsit. A tésztából 1 nagy téglalapot kell nyújtani. Érdemes sütőpapíron, mert utána ezzel együtt át lehet emelni a tepsire, sérülés nélkül. A kinyújtott tésztára helyezzük rá ezt a sablont, és egy hegyes késsel óvatosan vágjuk körbe.
Ezután a sablonról vágjuk le a fejecskét. A testét kidobhatjuk, a fej még jól fog jönni.
A báránykát kenjük meg 1 db egész felvert tojással.
A lepotyogó tésztaszélekből apró golyókat kell formázni, és kirakni vele a bárányka testét. Nem kell egyformáknak lenni a golyóknak, de azért óriási különbségek se legyenek köztük lehetőleg.
Ha teljesen kész, akkor kenjük le a báránykát a maradék felvert tojással, pihentessük 20 percig, majd előmelegített sütőben süssük meg.
Amikor megsült, szedjük elő ismét a fejecskét, amit félretettünk, illesszük a helyére, majd szórjuk meg porcukorral a testét.
Készítsünk neki szemet, szájat, fület.

Alternatív elkészítés

Nekem 2 db bárány jött ki eből az adagból, és egy ici-pici fonott kalács. A képen az én báránykám összeszerelését, és a kész báránykámat látjátok, ha tovább lapoztok.
Kalács bárány Kalács bárány Kalács bárány Kalács bárány Kalács bárány

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!