Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sáfrányos kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A kalácshoz:

2 kk. sáfrány
2 ek. forró víz
100 g vaj
100 ml tejszín
100 ml tej
500 g liszt
2 tk. só
50 g cukor
1 tojás

Megkenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sáfrányt szétmorzsoljuk és beáztatjuk a forró vízbe. A tejet és a tejszínt meglangyosítjuk, a vajat megolvasztjuk. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk egy csipet cukorral.

Elkészítés

Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk, még a sáfrány áztató vizét is és sima fényes tésztává dagasztjuk. A tésztát lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
A tésztát átgyúrjuk és négy egyenlő részre osztjuk. A cipókból kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk. A rudakat négyes fonással összefonjuk. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztjük. Lekenjük a felvert tojással és a sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Alternatív elkészítés

A recept Stahl Judit Végre otthon c. könyvéből való. Nálunk a húsvéti asztalról nem hiányozhat, fantasztikus.
Sáfrányos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!