Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti foszlós kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti foszlós kalács

30 dkg simaliszt
30 dkg rétesliszt
1 dl tej
0,5 doboz tejföl
1 db tojássárgája
1 db egész tojás (a kenéshez)
10 dkg cukor
5 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen.

Elkészítés

Szitáld át a liszteket, így szép laza tésztád lesz. Keverd bele az 1 csipet sót, az 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztőt, a cukrot, a Dr. Oetker vaníliás cukrot. Majd a tojással, tejföllel szükség szerinti mennyiségű tejjel gyúrj közepesen kemény tésztát. Meleg helyen 30 perc kelesztés. Majd dolgozd bele a puha vajat. Ismét 30 perc kelesztés. A tésztát gyúrd át, oszd 2 részre, sodorj belőle rudakat, és középütt keresztezve 4-es fonással fond meg a kalácsot. Kend meg felvert tojással. Kivajazott /sütőpapírral bélelt tepsiben 20 perc kelesztés, majd kend meg tojással még egyszer. (ettől lesz márványos a teteje) Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 perc sütés szükséges.

Alternatív elkészítés

Jó ha kelesztő tálban készíted.
A kelesztési idő csak irányadó, vigyázni kell nehogy túlkeljen, mert akkor olyan lesz mint az enyém, amit lefényképeztem.
Húsvéti foszlós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!