Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti foszlós kalács

gazdasszony receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5476-gazdasszony
Húsvéti foszlós kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

gazdasszony gazdasszony receptje

Elkészítés

Előkészítés

Minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen.

Szitáld át a liszteket, így szép laza tésztád lesz. Keverd bele az 1 csipet sót, az 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztőt, a cukrot, a Dr. Oetker vaníliás cukrot. Majd a tojással, tejföllel szükség szerinti mennyiségű tejjel gyúrj közepesen kemény tésztát. Meleg helyen 30 perc kelesztés. Majd dolgozd bele a puha vajat. Ismét 30 perc kelesztés. A tésztát gyúrd át, oszd 2 részre, sodorj belőle rudakat, és középütt keresztezve 4-es fonással fond meg a kalácsot. Kend meg felvert tojással. Kivajazott /sütőpapírral bélelt tepsiben 20 perc kelesztés, majd kend meg tojással még egyszer. (ettől lesz márványos a teteje) Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 perc sütés szükséges.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jó ha kelesztő tálban készíted.
A kelesztési idő csak irányadó, vigyázni kell nehogy túlkeljen, mert akkor olyan lesz mint az enyém, amit lefényképeztem.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!