Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti foszlós kalács

rIKkk receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2347-rikkk
Húsvéti foszlós kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

rIKkk rIKkk receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt beleszórjuk egy pici cukorral. Míg "észhez tér", egy tálba mérjük a többi hozzávalót. Végül beleöntjük az élesztős tejet is és jól kidolgozzuk. Letakarva kelni hagyjuk meleg helyen. Kb. fél órát.
A tésztát annyi felé vesszük, ahány szállal fonni tudunk. (lehet egyszerűbb 2, vagy 3, esetleg 4) Kisodorjuk a tészta darabokat, hosszú szállá, majd megfonjuk a kalácsot és egy kikent kenyérformába tesszük, majd letakarjuk és kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató