Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kelt tészta alaprecept

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kelt tészta alaprecept
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 500 g búzaliszt
  • 200 ml tej
  • 25 g friss élesztő
  • 80 g cukor
  • 80 g olvasztott vaj vagy margarin
  • 1 darab tojás (M-es)
  • 1 csipet só

Kenéshez

  • 1 darab tojás felverve (M-es)

Elkészítés

Elkészítés:

A tejet langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és adunk hozzá 1 teáskanállal a cukorból, majd hagyjuk felfutni. Az élesztős keveréket és a többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) addig dagasztjuk, míg sima felszínű tésztát kapunk, amely elválik az edény falától. Konyharuhával letakarva kb. 30-35 °C-on kb. 1 órát kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, a sütőt előmelegítjük.

A tésztát tetszés szerint formázhatjuk, tölthetjük (bukta, kalács, túrós táska, stb.). A megformázott tésztát, sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. Ecset segítségével felvert tojással megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeverés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 25-30 perc

A sütési idő leteltével a tepsit kivesszük, majd sütőrácson hűlni hagyjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha sülés közben a tészta teteje túlságosan barnulni kezdene, takarjuk le alufóliával. Biztosan átsült a tészta, ha ujjainkkal megkopogtatva kongó hangot ad ki.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!