sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Illatos csigakoszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Illatos csigakoszorú

50 dkg liszt
4 dkg élesztő
1 tojás
Csipetnyi só
18 dkg cukor
2,5 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg mazsola
4-4 dkg cukrozott narancs- és citromhéj
2 tk. őrölt fahéj
Fél dl rum
6 dkg mandula
1 tojássárgája
5 dkg baracklekvár
Vaj és liszt a formához
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt elvegyítjük a langyos tej felével, s annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy kovászt kapjunk. Liszttel megszórjuk, megkelesztjük. Ezután összekeverjük a maradék liszttel, a tojással, csipetnyi sóval, 6 dkg cukorral, a maradék tejjel mag 10 dkg puha vajjal, és sima tésztává összedolgozzuk. Letakarjuk, félórát pihentetjük. A mazsolát meg a cukrozott narancs- és citromhéjat leöntjük a rummal, a maradék cukrot összekeverjük a fahéjjal. A tésztát 3mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a maradék megolvasztott vajjal. Megszórjuk a cukros fahéjjal, a durvára vágott mandulával és a citruskeverékkel. Ezután 4 cm-es csíkokra vágjuk. Egy csíkot feltekerünk, majd egy kivajazott, kilisztezett tortaforma közepére tesszük. A többi csíkot csigavonalban köré tekerjük. Rátesszük a formára az oldalát, s a tésztát még fél órát pihentetjük. Megkenjük tojássárgájával, majd 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Ha megsült, megkenjük a felforrósított lekvárral.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!