Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas lapkalács

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
2 dl langyos tej
5 dkg puha vaj
5 dkg cukor
1 tojás
1/4 mokkáskanál só

Töltelék:

5 dkg vaj
5 púpos evőkanál porcukor
2 kávéskanál fahéj

Tetejére:

kevés olaj
cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A receptet illéskrisz gasztroblogján találtam!

Elkészítés

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát nagy, kb. 35x55 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd az olvasztott vajjal megkenjük és rászórjuk a fahéjas cukros keveréket. Hosszában 4 csíkra, majd nagyjából kocka alakúra felvágjuk a tésztát. Olajjal kikenjük a sütőformát és állítva belerakosgatjuk a tészta kockákat. Letakarjuk a formát, majd még egy fél órát pihentetjük a tésztát és megvárjuk, míg szépen ismét kel egy kicsit. Ez után a sütőt előmelegítjük, a tésztát meglocsoljuk egy kevés olajjal és megszórjuk a tetejét egy kevés fahéjas barna cukorral. 175 C-on, kb. 20-25 perc alatt pirulásig sütjük a kalácsot. Mikor megsült, langyosra hűtjük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom, én annyit változtattam a recepten, hogy egy kevés kakaóval is megszórtam a fahéj mellett. Amikor sül annak valami mennyei illata van!
Fahéjas lapkalács Fahéjas lapkalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!