Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas lapkalács

manka29 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3114-manka29
Fahéjas lapkalács
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1/4 mokkáskanál só

Töltelék

  • 5 dkg vaj
  • 5 púpos evőkanál porcukor
  • 2 kávéskanál fahéj

Tetejére

  • kevés olaj
  • cukor
manka29 manka29 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A receptet illéskrisz gasztroblogján találtam!

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát nagy, kb. 35x55 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd az olvasztott vajjal megkenjük és rászórjuk a fahéjas cukros keveréket. Hosszában 4 csíkra, majd nagyjából kocka alakúra felvágjuk a tésztát. Olajjal kikenjük a sütőformát és állítva belerakosgatjuk a tészta kockákat. Letakarjuk a formát, majd még egy fél órát pihentetjük a tésztát és megvárjuk, míg szépen ismét kel egy kicsit. Ez után a sütőt előmelegítjük, a tésztát meglocsoljuk egy kevés olajjal és megszórjuk a tetejét egy kevés fahéjas barna cukorral. 175 C-on, kb. 20-25 perc alatt pirulásig sütjük a kalácsot. Mikor megsült, langyosra hűtjük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon finom, én annyit változtattam a recepten, hogy egy kevés kakaóval is megszórtam a fahéj mellett. Amikor sül annak valami mennyei illata van!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!