Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes nyuszikalács

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes nyuszikalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 10-12 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

  • 125 g narancslekvár
  • 1-2 evőkanál víz

Elkészítés

Előkészítés

Papírból tetszőleges nyuszi sablonokat kivágunk. A Ramát egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a joghurtot, és a felolvasztott Ramát, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül a mandulát is hozzákeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 1 cm vékony lappá nyújtjuk. A tésztából a sablon segítségével nyuszikat alakítunk, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, és 15 percet pihentetjük.

Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült nyuszikat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A lekvárt 1-2 evőkanál víz hozzáadásával felmelegítjük. Majd a lekvárral a nyuszi kalácsok tetejét megkenjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!